Predstavitev nagrad

Glavno sporočilo umetniških del za ADRASTOS 2023 – Slovensko mladinsko nagrado za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj, ki jo v letu 2023 prvič podeljuje IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s partnerji, je ZLATO SEME KALI IN USTVARJA SVETLO PRIHODNOST.

Nagradi Adrastos za leto 2023 sta osnovani na temo prebujanja novega, prebujanja zlate dobe, harmonije in ravnotežja. Vsaka nagrada je izpeljanka te osnovne teme in je unikatno umetniško delo akademske kiparke Katje Majer.

 Osnovna tema: ZLATO SEME KALI IN USTVARJA SVETLO PRIHODNOST


Foto: Katja Majer

OPIS POSAMEZNIH NAGRAD

Kategorija SEMENA SEDANJOSTI (nagrada za že izveden projekt):

Zlato seme kali in nas prebuja v svetlo prihodnost.


Foto: Katja Majer

Kategorija VIZIJE PRIHODNOSTI (nagrada za načrtovan projekt):

Zlato seme se vztrajno prebija in kali v novo, zlato dobo harmonije in sodelovanja.


Foto: Katja Majer

O USTVARJALKI NAGRAD

 Nagradi ADRASTOS 2023 za IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti

©Katja Majer, november 2023, kontakt: 031 39 10 20

Akademska kiparka Katja Majer je samozaposlena v kulturi od leta 2003. V zadnjih letih deluje predvsem na področju javne skulpture, pri čemer se zavzema za komunikativne in pozitivne javne postavitve, ki nagovorijo ljudi in postanejo del skupnosti.

Realizirala je 14 samostojnih razstav, sodelovala na več kot 60 skupinskih razstavah doma in v tujini in je avtorica 13 javnih spomenikov, med katerimi sta njeni največji referenci spominska plošča žrtvam letalske nesreče na gori sv. Petra na Korziki in spomenik Ivanu Minattiju v Slovenskih Konjicah.

Živi in dela v Mariboru.